Kundsupport och användarstöd

I samband med övergången till nya Libris i juni 2018 utökades Kungliga bibliotekets kundsupport för att ta hand om frågor, felrapporter och förslag som når Libris bl.a. via Libris kundservice, Katalogsupport eller Supportforum för nya Libris.

Den utökade supportgruppen utgörs av representanter från Katalogsupport och Libris kundservice samt projektledare för nya Libris och Libris-koordinator. Gruppen har hittills träffas varje morgon för hantering och prioritering av inkomna frågor. Frågorna sorteras sedan till rätt instans där vissa hanteras som akuta och omhändertas direkt, medan andra rapporteras som bugg eller ändringsförslag. Dessa planeras sedan in i kommande utveckling.

En av de viktigaste förändringarna i samband med produktionssättningen har varit att automatisera så mycket som möjligt gällande övergripande frågor. Supportforum för nya Libris är en fulltextdatabas som successivt berikas med frågor och svar, både av externa och interna användare. En sökbar databas med frågor och svar hanterar många ärenden direkt, vilket betyder att Libris kundservice och Katalogsupport får mer tid till att identifiera och lösa de större frågorna.

Att arbeta med en förstärkt support under en period har lett till att den återkoppling som användare rapporterat tillbaka in i projektet har kunnat förbättra allt från gränssnitt till användarstöd i form av hjälptexter, filmer och aktuell information.

Kundsupport och användarstöd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.