Veckans rapport, v. 2

Intensivt arbete pågår nu för att inom kort kommunicera en ny tidsplan och roadmap för fortsatt utveckling och produktionssättning. Tills vidare fortsätter katalogiseringen för den nationella katalogen i Voyager.

I den första versionen av nya Libris kommer det vara möjligt att katalogisera enkla monografier och seriella resurser. För att övergången ska bli så smidig som  möjligt så arbetar vi med att vidareutveckla hjälp- och stödmaterialet.

Parallellt med planeringen arbetar vi med uppdateringar och rättningar efter de senaste exporttesterna. När rättningarna är på plats kommer vi kommunicera en ny testomgång av export med tillhörande återkonvertering.

På Librisbloggen kommer vi fortsatt att informera om pågående arbete och planer genom de veckovisa rapporterna. Vi tar även fortsatt tacksamt emot inlägg i supportforumet. På Libris sidor finns samlad ingång för samtliga informationstexter.

 

De korta instruktionsfilmer som funnits att se på Kungliga bibliotekets youtubekanal är tillfälligt nedtagna. Filmerna var daterade till v. 44 och behöver uppdateras. Till dess vi har dem på plats bjuder spellistan på filmerna Libris Förvärvsrutin, BIBFRAME svensk terminologi och Kort om sammanlänkad information.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.