Produktionssättning av nya Libris (4 till 11 juni)

08:00 på måndag 4 juni stänger vi Voyager. 
Kommande vecka, mellan 4 till 11 juni, genomför KB produktionssättning av nya Libris. Det innebär att alla Libris tjänster bortsett från Libris webbsök ligger nere. Måndag den 11 juni startas nya Libris och XL i skarp drift och från och med det sker samtlig katalogisering i det nya gränssnittet. Importer till Libris stoppas idag, 2018-06-01 klockan 15:00. Dessa importer, förvärvsrutinen, länkserverinläsningar och övrigt material via Metadatatratten, läggs på kö och läses in när XL är i bruk.
Stopp för katalogisering i Voyager är söndag 2018-06-03 klockan 18:00.

Lär er det nya

Under samma period (4 till 11 juni) är Libris testversion tillgänglig i så stor mån som möjligt. Det betyder att det finns möjlighet att öva på katalogisering och lära sig orientera sig i gränssnittet. Som stöd i det arbetet finns instruktionsfilmer, hjälptexter i form av lathundar samt kompetenshöjande material på Libris undersidor. 

Läs mer

  • Länkar till information och dokumentation finns samlat på startsidan för Libris 

  1 comment for “Produktionssättning av nya Libris (4 till 11 juni)

  1. 6 juni, 2018 at 09:57

    Hejsan!

    Jag märkte att Voyager var stängd för 3 dagar sedan och läste mejlet om nya ändringen. När jag försöker att bestå av en ny registirering på Libris XL, ändringar bara syns på nya Libris inte i förra versionen. Hur kan man ändra registireringen i båda nya och gamla Libris? Finns det möjlighet att beskriva nya Libris och dess katalogiseringsytem för bibliotikarier som är ansvariga på Svenskabibliteken i utomlands? Någon slags orienteering, kanske? För att videor på youtube är inte tillräckliga och begripliga för vissa manniskor.

    Tackar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.