Beståndsregistrering

Bibliotek som tidigare registrerat bestånd i Libris webbsök ska efter övergången till nya Libris göra det katalogiseringsverktyget för XL.

Beståndsregistreringen i nya Libris och XL ger bibliotek möjlighet att på ett enkelt sätt registrera innehav (bestånd) av nya titlar, ändra lokala uppgifter om bibliotekets innehav och för ta bort (gallra) bestånd.

För att lägga ett bestånd på en resurs behöver katalogisatören ha ett personligt inlogg i Libris login. Bibliotekets katalogansvarig är administrativt ansvarig för Libris login och i  Biblioteksdatabasen kan ni se vem det är på ert bibliotek. Ni hittar Libris login på https://login.libris.kb.se/ och via katalogiseringsgränssnittet.

Det är viktigt att de bibliotek som registrerar bestånd ser över sin behörighet i Libris login redan nu, eftersom beståndsregistreringen i Libris webbsök inte kommer att fungera efter övergången 4 till 11 juni.

I katalogiseringsverktygets hjälp-sektion finns lathundar för enkel beståndsregistrering och beståndsregistrering.

Kontakta Libris kundservice eller besök Supportforum för nya Libris om ni har frågor.

Läs mer

Beståndsregistrering

Biblioteksdatabasen

Libris lanseras i juni och testas i maj

Libris login

Startversion för nya Libris

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.