Libris login, v. 17

Se över dina rättigheter i Libris login

Libris login är den tjänst som hanterar användarkonton för det nya katalogiseringsverktyget. Alla som katalogiserar har personliga inlogg där e-postadressen är användarnamn. I Libris login administrerar katalogansvariga sina medarbetares konton och behörigheter.

Ni hittar Libris login på https://login.libris.kb.se/ och via nya Libris katalogiseringsgränssnitt. Libris login är i skarpt drift vilket innebär att samtliga ändringar slår igenom direkt.

I och med att Voyager tas ur drift försvinner även de gamla inloggningsuppgifterna. I Voyager loggar katalogisatörer in med användarnamn i form av sigel och lösenord – i XL slussas användare via gränssnittet istället vidare till Libris login.

Alla som ska katalogisera i det nya systemet behöver registrera sig i Libris login. Om ni inte redan har satt upp ett konto och sett över era uppgifter ska ni meddela katalogansvarig på ert bibliotek. Katalogansvarig är administrativt ansvarig på ditt bibliotek och i Biblioteksdatabasen kan ni se vem det är på ert bibliotek. Information om det här har tidigare gått ut via mail från Libris kundservice.

Om den som är katalogansvarig hos er inte har varit i kontakt med Libris kundservice kan han eller hon kontakta libris@kb.se för att sätta upp ett korrekt konto.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.