Veckans rapport, v. 9

Den här veckan har utvecklarna för nya Libris och XL bland annat arbetat med att refakturera kod. Det här innebär att man strukturerar om existerande kod utan att för den delen ändra beteendet. Koden får bättre  läsbarhet och läses snabbare in.

Backend har utvecklat en funktionalitet som ser till att raderade poster markeras tydligt i Libris export. Det här ger biblioteken möjlighet att städa bort obsoleta poster, rensa metadata i sina lokala system. Bibliotekens katalog kan därmed lättare hållas uppdaterad och aktuell.

Backend har även uppdaterat prestandan genom att ta fram en förbättrad funktion gällande cache. Funktionaliteten ser till att de olika XL-applikationerna drar nytta av varandras cache. Det betyder att om en applikation läst in ett dokument (post) kommer den cachade datan även andra applikationer till nytta.

Nästa vecka avslutas nuvarande sprint. Sprintdemon där utvecklarna berättar om utfört arbete är planerat till fredagen 9 mars.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.