Veckans rapport, v. 7

Sedan ett par veckor tillbaka är Bodil Wennerlund IT-projektledare för nya Libris och XL. Bodil har tidigare stor erfarenhet som projektledare för systemutvecklingsprojekt, senast inom Riksdagsförvaltningen. Som IT-projektledare kommer Bodil att samordna de olika uppgifter som hör till nya Libris och XL, ha en övergripande kontroll över hur projektet fortlöper samt organisera, planera och utvärdera arbetet.

Den organisatoriska förändringen har även lett till att Henrik Ardesjö fått rollen som teamledare. Innan Henrik började på KB arbetade han som interaktionsdesigner, UX-designer och webbutvecklare som frilans och för företag som Storytel, Garanitbil och Avalon Innovations. Som teamledare ska Henrik vara behjälplig med planering och strukturering av de dagliga uppgifterna. Teamledare har en coachande roll så att utvecklare och andra medarbetare i teamet tillsammans når uppsatta mål genom att dynamiskt arbeta i samma riktning.

Inom utvecklingen har det den gångna veckan fortsatt att fokusera på förbättringar och buggfixar i startversionen. Det innebär bland annat att tillgängligheten fortsatt optimeras, användarvänligheten i gränssnittet utvecklas vidare, och de prioriterade materialtyperna får tydligare arbetsflöden.

Fredagen den 23 februari är den sista arbetsdagen i pågående sprint, vilket betyder att en ny sprintdemo internt kommer att visa upp vad teamet gjort. Demon sammanfattas i Veckans rapport, v. 8.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.