Veckans rapport, v. 50

Veckan efter förmedlat beslut om förlängd testperiod har vi fokuserat på att förfina den specifikation som ligger till grund för startversionen. Det här har vi gjort genom att samla katalogisatörer, utvecklare, formatexperter och andra involverade från teamet för att tillsammans gå igenom nuvarande version av verktyget. Det har gett oss en tydlig bild vilka externa tester som behövs, och hur vi formulerar dessa.

Vi har arbetat vidare med gränssnittet och lagt fokus på det integrerade stödet. Det består av två delar där en del är fliken Hjälp och en annan är en kompletterande del bestående av anvisningar knutna till specifika fält (utformade likt frågetecken i anslutning till inmatningsfältet). Att förfina nuvarande texter, samt ta fram nya anvisningar och instruktioner är ett prioriterat arbete. Det sker i samarbete mellan utvecklare, sakkunniga och katalogiserade instanser och integreras löpande.

Parallellt med det är har ytterligare tester utförts på export och återkonvertering, och hanteringen av responsen är redan påbörjad. Åtta bibliotekssystem ingick i den här omgången. Ett par av felen gällande återkonverteringen var vi medvetna redan om innan testerna. Exempel på dem är:

Kända större fel vi arbetar på att lösa:

035 vid repetition: 035a 035a blir 035aa

040 saknas om posten innehåller 035

042 saknas helt

300 saknas om posten innehåller 250

65X med #y: fältet exporteras som 648. #a försvinner

6XX: fel ind2

Generella avvikelser:

Delfältsordningen är ofta en annan än i den ursprungliga posten

Indikatorer till vissa fält saknas

Vi återkommer i januari angående en reviderad plan för planering inför produktionssättning. Den kommer att vara baserad på det arbete som nu utförs med förfining av utestående punkter.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.