Veckans rapport, v. 49

Som vi berättade i fredags förlänger vi testperioden för nya Libris. Det innebär att det inte blir något byte från Voyager första veckan i januari utan katalogisering kan tills vidare ske som vanligt.

Ovanstående förändring innebär också att vi även flyttar fram publicering av specifikationen för startversionen av nya Libris och XL. Den skulle enligt tidigare information publiceras idag 11 december. Vi återkommer i januari med vidare planering samt specifikation för funktioner vid produktionssättning.

Den gångna veckan har två kortare användartester gått ut och alla intresserade har fått delta. Testen fokuserade på ett par specifika fall för materialtypen monografi och för sökfunktionen. Tyvärr återspeglas inte alla data i sökmängden i QA-miljön då indexeringen inte blev komplett till denna testomgång, varpå vissa sökträffar uteblev av denna anledning.

Arbetet med återkonverteringen fortgår för att säkerställa att data är korrekta i de lokala systemen. Den senaste omgången exporttester representerar cirka tio bibliotekssystem. Återkonverteringen är en av de viktigaste frågorna och behöver en stabil lösning. Utöver återkonverteringen har formatteamet arbetat med beståndsformatet. Det här arbetet verifieras under veckan som kommer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.