Libris Katalogisering – test v. 49, del 2

Idag inleder vi testomgång del 2.

Den här gången är fokus på sök och importera från andra källor, samt användningen av specialtecken.

  • Det pågår arbetsinsatser parallellt med tester, varpå delar av test-miljön kan komma att ha längre svarstider.
  • All data återspeglas inte i sökmängden då indexeringen inte blev komplett till denna testomgång. Vissa sökträffar kan därför utebli av denna anledning.
  • Observera att ISBN inte ger träff om det innehåller bindestreck. Sökningen fungerar dock om det föregås av ”ISBN:”, exempelvis ISBN:978-91-1-306069-9.
  • Vid sökning i Andra källor finns det ett fåtal databaser som för nävarande inte ger resultat vid en sökning. OCLC och majoriteten av nationalbibliotek är nåbara.

Det går bra att testa fri katalogisering men gränssnitt och format är fortfarande under utveckling, varpå en del rättningar ännu inte är på plats. Minns även att ni inte kan förstöra data när ni testar det nya verktyget, eftersom det är en kopia av den egentliga databasen.

Innan ni testar så är det bra att ha tagit del av det introduktionsmaterial som hittills tagits fram. Vi rekommenderar framför allt filmen BIBFRAME svensk terminologi. Som tidigare kommunicerats har vi på Libris sidor länkar till samtliga introduktionstexter och det viktigaste informationsmaterialet.

Webbadress, inlogg och lösen är detsamma som vid förra testet. Kontakta Libris Kundservice om ni behöver uppgifterna på nytt.

Libris Katalogisering – test v. 49, del 2

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.