Veckans rapport v. 48

Veckan som gått har vi arbetat vidare med uppdateringar av gränssnittet. Cirka 500 personer deltog i den första testomgången av XL:s betaversion och feedbacken har gett oss mycket och bra material som legat till grund för fortsatt utveckling av gränssnittet. Denna feedback har även gett oss vidare vägledning kring vilket stöd som saknas i gränssnittet.

Vi kommer inom kort att bjuda in till en andra testomgång. I den kommer användare att kunna testa ett antal specifika uppgifter, men även ”fri” katalogisering. Genom att delta i tester av den nya tjänsten lär sig katalogisatörer att navigera i verktyget. Se gärna det informations- och introduktionsmaterial som tagits fram för en grundförståelse gällande exempelvis format, vokabulär och den svenska terminologin. Materialet uppdateras kontinuerligt.

Libris användardag 2017, en sammanställning publicerades på Librisbloggen i mitten av förra veckan. Här finns hänvisningar till filmade presentationer med tillhörande powerpoint.

Supportforum för nya Libris har successivt berikats under hösten genom att användare bidragit med frågor. Supporforumet innehåller hittills cirka 75 frågor, många av dem med relevanta följdfrågor. Frågorna är besvarade av sakkunniga och har välförankrade svar. För tillfället är konvertering och återkonvertering samt katalogiseringsmöjligheter vid produktionssättning de mest besökta frågorna.

Supportforumet ät fulltextindexerat och är ett bra sätt att söka information och få svar på redan ställda frågor. Om ni inte hittar ett svar som besvarar er fråga, eller om ni behöver mer information inom något område, kan ni enkelt skriva ett nytt inlägg.

Nya Libris och XL är en tjänst under utveckling och vissa frågor kräver därför viss utredning för att ge ett så bra och uttömmande svar som möjligt. I dessa fall kan svar dröja.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.