Ny testomgång måndag 4 december

 

I mitten av november deltog cirka 500 personer i tester av XL:s första betaversion. Måndagen den 4 december kommer test nummer 2.

Utifrån användares feedback, både från supportforum och Libris användardag 2017, har vi sorterat, sammanställt och utrett en mängd frågor och synpunkter. Analysen av dessa har sedan legat till grund för utveckling av gränssnittet. Med start i samma behovsanalys har vi även kunnat avgöra vad som saknas i form av stöd i gränssnittet.

Libris Katalogisering – test v. 49 kommer att erbjuda ett par specifika fall, men även bjuda in till fri katalogisering. Gränssnitt och format är fortfarande under utveckling varpå en del rättningar ännu inte är på plats. Kom ihåg att ni inte kan förstöra någonting när ni testar det nya verktyget eftersom det är en kopia av den egentliga databasen, och kommer att skrivas över vid kommande releaser.

Genom att testa systemet lär sig katalogisatörer att navigera i det nya verktyget. Ta med fördel del av det introduktionsmaterial som hittills tagits fram för en grundförståelse i nya Libris och XL.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.