Veckans rapport v. 47

Vi arbetar vidare med det som behöver göras inför produktionssättningen i januari.

Gällande testfeedback från användare har vi börjat att sortera, sammanställa, tolka och i vissa fall utreda en mängd frågor och synpunkter. Analysen ligger till grund för kommande utveckling av gränssnittet. Med start i samma behovsanalys kan vi även avgöra vad som saknas i form av stöd, både i gränssnitt, instruktioner och instruktionsfilmer.

Utifrån användartesterna och sedan tidigare kända fel jobbar vi med rättningar. På frontendsidan har vi åtgärdat användbarhetsproblem. Det omfattar bland annat förenklad navigation och ett antal buggar.

Indexering i backend har förbättrats och data läses därför in snabbare. Vi har även justerat rutinen för automatisk gallring. Därmed finns borttagna poster med i exportfilerna till de lokala biblioteken – markerade som just borttagna. Detta betyder att radera poster samtidigt som de tas bort ur Libris även försvinner ur de lokala bibliotekssystemen.

Vi har arbetat med versionshanteringen av poster för att se till att vi sparar nödvändig information, till exempel för att se vilken sigel som gjort en viss förändring i Libris. Det här ersätter likvärdig funktionalitet i Voyager.

Vad gäller formatet har vi fortsatt arbeta med validering av materialtyper och auktoriteter, baserat på verksamhetens behov.

Utöver detta har vi besvarat det stora antal frågor som efter Libris användardag kommit in både till Libris kundservice och Supportforum för nya Libris. Vår ambition för supportforumet är att det ska fungera som en frågebank där användare i stor utsträckning på egen hand kan hitta svar. Frågorna behandlar allt från strategi och framtida planering, till detaljuppgifter om specifika fält och specifika exportrutiner.

I veckan publiceras en sammanfattning av Libris användardag här på Librisbloggen. I den kan ni bland annat läsa om dagen i sin helhet och ta del av filmer av presentationer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.