Veckans rapport v. 45 – var med och testa!

 

Nya Libris och XL:s testmiljö, QA

 

Förra veckan lanserades nya Libris och XL:s beta!

En betaversion innebär att alla planerade funktioner finns på plats, men ännu inte är testade och verifierade. De som anmält intresse för att delta i Libris användardag 2017 fick möjlighet att testa betan redan i torsdags, och nu ges möjligheten till övriga i Libriskollektivet. Anmäl er att testa här. Libris kundservice återkommer inom kort med vidare information, inlogg och lösenord.

Vi har förberett fyra testfall där ni kan välja att göra ett eller flera, där testfallen är av stigande komplexitet. Det här är en uppstart för den dialog och det samarbete som är viktigt inför kommande uppdateringar och releaser av XL. Tack för att ni hjälper oss med detta – er feedback är central för att göra nya Libris bättre.

För användaren är att testa systemet en del av de självstudier som KB erbjuder i och med övergången, ni lär er navigera i det nya verktyget. Innan ni testar är det således bra att ha tagit del av det introduktionsmaterial som hittills tagits fram, och som tidigare kommunicerats har vi på Librisbloggen samlat länkar till det viktigaste materialet. Kom ihåg att ni inte kan förstöra någonting när ni testar det nya verktyget eftersom det är en kopia av den egentliga databasen, och kommer att skrivas över vid kommande releaser.

Veckan har i övrigt präglats av arbetet med förbättringar och uppdateringar av formatet, bland annat gällande återkonverteringen.

Vi har även förberett och påbörjat lasttester. Det här innebär att vi testar systemets prestanda. I realiteten betyder det att vi utsätter nya Libris och XL för en simulerad belastning, högre än framtida normalbelastning,  av flera samtidiga användare som genomför aktiviteter. Att göra den här typen av tester säkerställer att systemet klarar av den verkliga belastningen som kommer att krävas efter en produktionssättning.

Spellistan på Kungliga bibliotekets kanal på Youtube har kompletterats med ytterligare en film, denna gång om Libris förvärvsrutin.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.