Veckans rapport v. 44

Den gångna veckan har vi arbetat vidare med Introduktion till nya Libris och XL. Materialet är uppdaterat med förbättrad struktur och en kompletterade del 2 som innehåller hänvisningar till material om länkade data, RDA och bibliografiska vokabulärer i XL. Vi har framför allt fokuserat på den svenska terminologin. Syftet med en språklig  anpassning är att få XL (med BIBFRAME) att samspela med RDA. I del 2 finns den första sammanställningen av de svenska begreppen, både i text och bild. Informationen finns  även filmatiserad: BIBFRAME Svensk terminologi.

Spellistan Introduktionsfilmer för nya Libris och XL är kompletterad med korta instruktionsfilmer. Listan kompletteras och uppdateras successivt.

Vi arbetar vidare med exporttesterna och planeringen av Libris användardag. Vecka 45 publiceras detaljerat program.

 

BIBFRAME svensk terminologi

BIBFRAME svensk modell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.