Veckans rapport v. 43

Den gånga veckan har har vi arbetat vidare med ett stort antal aktiviteter rörande utveckling och införande av nya Libris.

Libris användardag Vi har bytt lokal till Essinge konferenscenter på Stora Essingen i Stockholm. I och med det har vi utökat antalet platser för att fler intresserade ska kunna delta.

Vi har fortsatt med exporttesterna där vi bland annat testar återkonverteringen av formatet i de lokala bibliotekssystemen. Från och med förra veckan har vi representanter från samtliga systemleverantörer.

Vi har skapat en spellista på på Kungliga bibliotekets kanal på Youtube. Spellistan heter Introduktionsfilmer för nya Libris och XL och kommer framöver att innehålla ett antal korta filmer som ska vara stöd i arbetet i det nya katalogiseringsverktyget. Redan nu finns filmen XL Demo v. 43. Filmen är märkt med veckonummer vilket gör att vi kan visa systemet i rådande läge. Inom kort kommer även de första versionerna av instruktionsfilmerna att läggas till i spellistan. Filmerna uppdateras successivt.

Vi har lagt upp en process och arbetssätt för rapportering av feedback och ändringsförslag så att återrapporteringen fungerar smidigt när användarna börjar utforska gränssnittet. Vidare information kommer inom kort.

I arbetet med Libris nya tjänst för login har katalogiseringsansvariga på biblioteken kontaktats för att verifiera att uppgifterna är korrekta och att användarna har rätt behörigheter. Den nya logintjänsten möjliggör inloggning på personnivå, till skillnad från tidigare login på sigelnivå.

Slutligen uppmanar vi er som tidigare att besöka Supportforum för nya Libris och XL där ni kan läsa frågor och svar och själva ställa frågor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.