Veckans rapport v. 42

Veckan som gått har präglats av fortsatt arbete med bland annat den kommande användardagen, tester, formatmappning och design av gränssnitt.

Intresset för användardagen har varit väldigt stort och konferensen har redan blivit fullbokat. Många av de som velat anmäla sig har inte fått plats, varpå vi för nävarande undersöker att utöka antalet platser. De som önskar komma på användardagen men inte hunnit anmäla sig, kan tills vidare sätta upp sig på en väntelista. Besök Libris användardag 2017 för vidare information.

Parallellt fortsätter planeringen gällande program och innehåll, allt för att göra användardagen till en så spännande och innehållsrik dag som möjligt.

Exporttesterna fortsätter.  Förra veckan påbörjade vi export-/importtester med ytterligare bibliotekssystem och täcker därmed in:

  • Aleph
  • BookIT
  • Horizon/Symphony
  • Koha
  • Mikromarc
  • VTLS

Planen är att kommande vecka få igång testerna med de nu tillkomna systemen. Efter varje testomgång görs uppdateringar (till stor del på konvertering och återkonvertering) baserade på den feedback vi får, därefter tar nya tester vid. Tanken är att vi senare under hösten ska göra det möjligt för alla intresserade att testa importen. Ni som vill börja testa redan nu, kontakta Libris kundservice för att anmäla intresse. Vidare information om hur testerna går berättar vi om varje vecka på Librisbloggen.

Även gränssnittet testas kontinuerligt och vi förbereder en ny omgång användartester. Feedbacken på denna typ av tester ger input till bland annat design och innehåll för katalogiseringsverktygets startsida.

Glöm inte att hålla er uppdaterade genom att se svar och ställa kompletterande frågor i Supportforum för nya Libris och följa utvecklingen här på Librisbloggen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.