Litteraturbanken i Libris

Gästbloggare: Litteraturbanken

Eftersom många bibliotek har uttryckt önskemål om att löpande ta över Litteraturbankens poster till sina lokala system kommer KB/Libris måndagen den 12 juni att göra en maskinell totaluppdatering av samtliga Litteraturbankens poster.

För att detta skall kunna ske måste biblioteken vid ”urval – beståndsposter” i batchprofilen ange:

sigel: LITT

Om detta görs före den planerade totaluppdateringen 12 juni får man enkelt över alla de Litteraturbanksposter som finns i Libris vid den tidpunkten, och därefter även de nya som kommer in i anslutning till de löpande uppdateringarna.

Litteraturbanken digitaliserar och publicerar svenska klassiker på nätet för läsning i dator, läsplatta och smartphone. För närvarande finns mer än 850 e-böcker för nedladdning och nya verk tillkommer ständigt. Utlåning av Litteraturbankens e-böcker är helt kostnadsfri.

Förutom e-böcker innehåller Litteraturbanken e-texter, faksimiler, litterära presentationer, Selma Lagerlöf-arkivet samt Litteraturbankens Prosa- och Lyrikskola – ett material riktat till bibliotekarier, lärare och elever, från förskoleklass till gymnasium. Nytt för i år är Ljudarkivet med diktinläsningar av Agneta Pleijel och Horace Engdahl och musikaliska vandringar genom litteraturen.

På  litteraturbanken.se finns allt material tillgängligt för alla, utan inloggning eller medlemskap.

Litteraturbanken finansieras av Svenska Akademien och Kungl. Vitterhetsakademien och är helt icke-kommersiell. Syftet är att tillhandahålla kända och okända svenska klassiker på nätet för studenter, forskare och alla läsintresserade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.