Senaste nytt från Libris-utvecklingen

Arbetet med att utveckla Libris har tagit flera steg framåt. I februari togs ett inriktningsbeslut att formatet i Libris XL ska baseras på Bibframe 2.0. Intresset för ett nytt format är stort och det är något som även diskuteras i Nordic Network Group (NNG), ett nätverk där KB tillsammans med de övriga nordiska nationalbiblioteken ingår. I september står NNG som arrangörer av en bibframe-workshop för de europeiska nationalbiblioteken. Representanter från Library of Congress som leder Bibframe-utvecklingen kommer också att delta.

I slutet av mars driftsattes ny funktionalitet i Libris genom API:er för automatiserad gallring. Ett steg som öppnar upp möjligheter för mer effektiva arbetsflöden och minskat dubbelarbete.

Under april inleddes tester av export från Libris XL. I det första skedet testar vi systemet genom att skapa exportfiler som vi läser in i KB:s lokala katalog Regina. Framöver kommer vi också att bjuda in fler bibliotek att delta i testerna av exportfiler från Libris till lokala system.

Under perioden maj/juni kommer också testning av funktionalitet i gränssnittet ske tillsammans med de personer som anmält intresse. Är du intresserad av att delta i tester kontakta libris@kb.se.

För att i god tid förbereda Libris användare för övergången från Voyager till Libris XL arbetar KB med att koordinera den utbildning, dokumentation och informationsinsatser som krävs.

Under hösten anordnar vi en användardag, en inbjudan till evenemanget kommer innan sommaruppehållet, håll utkik.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.