3 comments for “Semi-automatisk ämnesklassificering av publikationsposter i SwePub?

 1. Jessica Lindholm
  17 oktober, 2016 at 03:50

  På Chalmers använder vi Davids semi-automatiserade ämnesklassning i vårt nya publiceringssystem, med framgång! Under tiden (i vårt fall) doktoranden matar in sitt abstract så klassas avhandlingen ”i bakgrunden”.

 2. Camilla Smith
  18 oktober, 2016 at 08:18

  Spännande att få höra erfarenheter från andra lärosäten på hur LIUBs tjänst för ämnesklassificering används. Sker ämnesklassningen i er publikationsdatabas/CRIS-system https://research.chalmers.se/ helt automatiskt för doktorander eller genereras automatiska ämnesförslag som doktoranden därefter väljer bland?

  • 31 januari, 2017 at 12:52

   När doktoranden klistrar in sitt abstract i inmatningsflödet så startar ett bakgrundsarbete som föreslår tre klassningar direkt i formuläret baserat på abstract. Användaren kan ta bort, ändra och lägga till egna. Vi har väldigt nöjda användare för den här funktionen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *