Uppdaterat program, Libris inspirationsdag 11 oktober: Vi är Libris!

Libriskollektivet har de senaste åren utökats med många nya medlemmar. Vad är det som förenar och skiljer oss åt? Hur kan vi inom kollektivet hitta nya kreativa samarbeten? Vad är Libris nu och i framtiden?

Kom och inspireras av, lyssna på och samtala med kollegor i och utanför kollektivet. Dagen inleds med att Tobias Degsell från Nobelmuseet pratar på temat kreativitet och samarbete. Därefter ges möjlighet att besöka ett antal Hotspots som tar upp aktuella och intressanta frågor.

Varje Hotspot pågår under 20 minuter och deltagarna får tillfälle att välja tre olika ämnen.

Kanske är du intresserad av Koha som bibliotekssystem? Kom och träffa representanter från svenska Koha-nätverket. Även EBSCO och danska Index data jobbar just nu med att utveckla ett nytt bibliotekssystem baserat på open source, FOLIO, kom och träffa dem och hör hur utvecklingen fortskrider. Brinner du för formatfrågor och vill ha en inblick i den datamodellering som pågår i Libris XL-projektet så passa på att träffa formatexperterna som jobbar med detta. Länkade data – till vilken nytta? Genom ett litet hack visar vi nyttan av länkad data och hur olika datamängder kan länkas samman och skapa användbara tjänster. Eller är ämnesord din passion? Ämnesordsredaktionen finns på plats och erbjuder en nerdykning bland genre/formtermer. Har du funderingar på hur Dewey funkar, tydligen är det lätt som en plätt, vi visar hur. Detta och flera ämnen finns att välja bland på Libris inspirationsdag. Vilka Hotspots du vill gå på bestämmer du på plats.

Dagen avslutas med kort rapportering om vad som är på gång i Libris verksamhet just nu och vad Libris är om 10 år? En panel med framtidsspanare funderar och diskuterar.

 

I år träffas vi på Färgfabriken, en konsthall belägen i Liljeholmen, Stockholm. Under hösten pågår utställningen Balans och provokation, samtidskonst från Burma/Myanmar. Passa gärna på att se utställningen efter inspirationsdagen.

Missa inte årets Libris-inspirationsdag (länk till anmälan)!

 

Välkomna!

Program

9.30 Kaffe och registrering
10.00 The sparc of creativity
Tobias Degsell, Nobelmuseet
12.00 Lunch
13.00 Hotspots x3
14.30 Kaffe
15.00-16.00 Avslutning – vad händer med Libris just nu och om tio år? Framtidsspaning och lägesrapport avslutar dagen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *