Libris inspirationsdag 11 oktober – anmälan är öppen

I år arrangerar KB Libris inspirationsdagar med temat “Vi är Libris”.

Libris-kollektivet har de senaste åren utökats med många nya medlemmar. Vad är det som förenar och skiljer oss åt? Hur kan vi inom kollektivet hitta nya kreativa samarbeten? Vad är Libris nu och i framtiden? Kom och inspireras av, lyssna på och samtala med kollegor i och utanför kollektivet. Dagen inleds med att Tobias Degsell från Nobelmuseet pratar på temat kreativitet och samarbete. Därefter ges möjlighet att besöka ett antal Hotspots som tar upp aktuella och intressanta frågor.

Varje Hotspot pågår under 20 minuter och deltagarna får tillfälle att välja tre olika
ämnen.

Kanske är du intresserad av Koha som bibliotekssystem? Kom och träffa representanter från svenska Koha-nätverket.  Även EBSCO och danska Index data jobbar just nu med att
utveckla ett nytt bibliotekssystem baserat på open source, FOLIO, kom och träffa dem och hör hur utvecklingen fortskrider. Brinner du för formatfrågor och vill ha en inblick i den datamodellering som pågår i Libris XL-projektet, så passa på att träffa formatexperterna som jobbar med detta. Eller är ämnesord din passion? Ämnesordsredaktionen finns på plats och erbjuder en nerdykning bland genre/formtermer. Vad är Libris om 10 år? En panel med framtidsspanare funderar och diskuterar.

Detta och flera ämnen finns att välja bland på Libris inspirationsdag. Vilka Hotspots du vill gå på bestämmer du på plats. Anmälan är nu öppen för Libris inspirationsdag.

Välkomna!

Tid: 11 oktober 2016, klockan 09.30-16.00
Plats: Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1, Liljeholmen
Anmälan: http://tinyurl.com/gn9n3kd
Kostnad: 1200 kr exkl moms.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *