Beståndsregistrering i LIBRIS XL är nu öppen

Verktyget för beståndsregistrering har varit i produktion och testats av ett antal pilotbibliotek under ca en månads tid. Testerna har fungerat bra och vi öppnar nu upp systemet för alla bibliotek som vill börja beståndsregistrera via LIBRIS XL.

Det som testats är bland annat att beståndsposter som registreras i LIBRIS XL återkonverteras till god MARC-kvalitet och att postflödet mellan LIBRIS XL och Voyager fungerar. Det fungerar alltså bra att välja om man vill fortsätta beståndsregistrera i LIBRIS webbsök eller gå över till LIBRIS XL.

Inmatningsformuläret ger i denna version i huvudsak samma funktionalitet som det gamla formulär som idag går mot LIBRIS webbsök, dvs. man kan lägga till, uppdatera och ta bort beståndsposter (hyllsignum, lokalt bestånd för seriella resurser och lokala URI:er) och få en omedelbar uppdatering i Voyager.

För att börja använda beståndsregistreringen i LIBRIS XL behöver ni kontakta LIBRIS kundservice för att få behörighet via Biblioteksdatabasen.

Vi behöver er hjälp med att upptäcka eventuella fel. Direkta buggar eller fel rapporteras lämpligast till LIBRIS kundservice för snabb hantering.

Inför fortsatt utveckling behöver vi er feedback för att fånga upp era behov och idéer om förbättringar. Det vi framförallt önskar feedback på i nuläget är:

  • Hur processen att identifiera och lägga bestånd på korrekt post fungerar i ert nuvarande arbetsflöde.
  • Hur den till MARC konverterade beståndsposten tas om hand i era lokala system.

Frågor, förslag på förbättringar etc tar vi gärna emot i vårt Frågor & svar-forum. Ni kan antingen följa bifogad länk eller så finner ni Frågor & svar som en flik i höger kant på vyn i tjänsten, kat.libris.kb.se. Inläggen i forumet kan ses av alla och på så sätt kan ni se svar på andra frågor och även inspireras av av andras idéer och tankar, en slags användargenererad FAQ.

Välkommen att börja använda första delen av LIBRIS XL!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.