LIBRIS roadmap, oktober 2015

I arbetet med den nationella infrastrukturen förespråkar KB öppenhet och delandekultur i tjänster och teknik. Med mål att vara transparenta i hur vi jobbar har LIBRIS under flera år visualiserat det pågående utvecklingsarbetet med en Roadmap. Det var längesen den uppdaterades. Vi har upplevt att det har varit svårt att få till ett levande dokument.

Metodutveckling är något vi ständigt jobbar med och som ett led i det har vi initierat Pulstavlor. Pulstavlor är ett sätt att visualisera det övergripande läget i våra utvecklingsprojekt. KB:s olika utvecklingsteam samlas regelbundet runt Pulstavlan för avstämning. Vi kan på så sätt identifiera och eventuellt lösa problem, få en översikt för att vid behov synka resurser och få syn på synergieffekter som kan uppstå genom att vi har koll på varandras planeringsprocesser.

Den nya Roadmappen visar på liknande sätt som Pulstavlan vad vi gör just nu och vad vi planerar för härnäst. Tanken är att vi regelbundet ska uppdatera dokumentet. För att läsa mer om det pågående arbetet följ gärna uppdateringarna här på LIBRIS-bloggen och se den uppdaterade texten på kb.se.

Roadmap för Libris nationella infrastruktur (12 oktober, 2015) med sju rubriker (A–G). (A. Libris XL, systemintegration: OAI-PMH från Libris XL — Automatiserad gallring — Förberedelser exemplarhantering i Libris XL.) (B. Libris XL, tjänster: Driftsättning, beståndsregistrering, Ämnesord, www.id.kb.se — Personnamn, www.id.kb.se.) (C. SwePub: Revidering av praxis, format och outputs — Vidareutveckling av beta — Förstudie auktoritetsregister över publiceringskanaler — Integrering med Libris XL.) (D. E-boken: Uppstart, Vision, syfte, effektmål — Förberedelser, Kunskapsinhämtning, samverkans- och resursplanering — Utveckling, Användarstudier, interaktionsdesign, prototyp.) (E. Centralt index: Formera arbetsgrupp — WS, Fokusstruktur — WS, Effektkarta.) (F. Koha: OAI-PMH-harvester — Information på Bok- och biblioteksmässan.) (G. Konferenser och kurser: Dewey introduktionskurs, oktober — Dewey fördjupningskurs, november — Libris katalogiseringskurs, november/december.)
LIBRIS roadmap, oktober 2015

  1 comment for “LIBRIS roadmap, oktober 2015

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.