Arbetsgrupp för skönlitterära ämnesord

Under våren bildades en arbetsgrupp för ämnesord för skönlitteratur. Arbetsgruppen består av representanter från KB, BTJ och ett antal bibliotek och det övergripande syftet för gruppen är att tillsammans med Redaktionen för Svenska ämnesord ta ställning i frågor rörande skönlitterära ämnesord.

Första mötet hölls på KB den 4 juni. Det finns idag en särskild lista för skönlitterära ämnesord och några av de frågor arbetsgruppen kommer att ta upp är om det ska fortsätta vara det, eller om den bör ingå i Svenska ämnesord, riktlinjer för skönlitterära ämnesord och hur skönlitteraturen ska förses med ämnesord och genre-/formtermer i Libris.

De som ingår i arbetsgruppen är Maria Gullberg, Malmö högskola, Siska Humlesjö, Göteborgs stadsbibliotek, Pia Carina Letalick Rinaldi, Västerås stadsbibliotek, Liselotte Eriksson, Grums bibliotek, Sara Dahlin, Stockholms stadsbibliotek, Gunilla Fällman, Uppsala stadsbibliotek, Maria Forssén, Umeå stadsbibliotek, Reza Sharifzadeh-Khoi, Internationella biblioteket, Marita Hjärpe, Norrköpings stadsbibliotek, Maria Jörgensen, BTJ, Harriet Aagaard, Ingrid Berg och Viktoria Lundborg, KB.

Nästa möte är planerat till september. Uppdateringar om gruppens arbete kommer göras i Librisbloggen till hösten, men har du särskilda frågor och funderingar om ämnesorden får du gärna höra av dig till Svenska ämnesords redaktion på amnesord@kb.se

Viktoria Lundborg, Kungl. biblioteket

  1 comment for “Arbetsgrupp för skönlitterära ämnesord

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.