KB, Regionbibliotek Halland och SUB arbetar tillsammans med Koha

KB, Regionbiblioteket i Halland (Kultur i Halland – regionbibliotek) och Stockholms universitetsbibliotek (SUB) kommer under 2015 att arbeta tillsammans i ett projekt som syftar till att visa hur bibliotek kan välja en öppen infrastruktur, baserat på det fria och öppna systemet Koha tillsammans med fria poster från LIBRIS. Projektet har tilldelats medel av KB under 2015.

Arbetet är uppdelat mellan de tre organisationerna på följande sätt:
Regionbiblioteket i Halland fokuserar på folkbibliotekens behov och vidareutvecklar den Koha-instans som idag finns på regionbiblioteket med funktioner och anpassningar för de svenska biblioteken.

KB kommer i samröre med Stockholms universitetsbibliotek framförallt se till forskningsbibliotekens behov och utveckla funktionalitet för att hantera och redigera exemplarinformation i LIBRIS samt möjliggör för kommunikation mellan LIBRIS och lokala system via OAI-PMH.

Flera bibliotek i norden undersöker eller har valt att använda Koha, där några utmärkande exempel är Deichmanske bibliotek i Oslo och Joensuu Regional Library i Finland. Det finns samordningsvinster att göra för svenska bibliotek, både vid lärosätena och folkbiblioteken, och en del av projektet kommer att fokusera på ett nordiskt samarbete.

Regionbibliotek Hallands projektblogg om Koha finns mer information.

Har ni frågor är ni välkomna att kontakta LIBRIS kundsupport (libris@kb.se)

 

  4 comments for “KB, Regionbibliotek Halland och SUB arbetar tillsammans med Koha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.