Göta Petter!

Under 2014 blev flera folkbibliotek LIBRIS-registrerande och några av dessa är Götabiblioteken.

Götabiblioteken är ett samarbete mellan 13 kommuner i Östergötland, samt Tranås i Jönköpings län. Sedan 2012 har man samarbetat kring gemensam katalog, lånekort och webb och i januari 2015 gick man tillsammans över till att bli LIBRIS-registrerande.

I projektet Införandet av LIBRIS på Götabiblioteken arbetar man bland annat med utbildning och gemensamma rutiner. I bloggen Göta Petter! – nu ska vi in i Libris, kan man följa deras väg från att vara 14 kommuner i Götasamarbetet, till att bli en del av det stora Libriskollektivet. Här kan man också läsa om följeforskningen Förändring med hjälp av utvärdering, där projektet ingår.

Götabibliotekens LIBRIS-projekt finns också på Facebook.

Götabibliotekens metadatagrupp arbetar med projektet. Från vänster: Carina Ljung, Norrköpings stadsbibliotek, Helén Larsson, Linköpings stadsbibliotek, Elisabeth Cserhalmi, Norrköpings stadsbibliotek, Marie Molander, Platensgymnasiet Motala, Mia Moberg, projektledare Regionbibliotek Östergötland. Bilden är tagen av den sjätte medlemmen av gruppen, Eva Nilsson Sjöquist, Linköpings stadsbibliotek.

  1 comment for “Göta Petter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.