Designtimmen närmar sig!

Var med och bidra med idéer till nya LIBRIS sök! Nu på onsdag den 15 april mellan klockan 13-14 är det designtimmen där alla är välkomna att bidra med skisser kring hur nya LIBRIS sök kan hjälpa lustläsaren att hitta nästa bok att läsa.

Gör en gemensam insats och sätt upp er egen designstudio. Välj en plats som kan inspirera er kreativa sida. Kanske är det ett bra konferensrum på er arbetsplats eller ett par sköna fåtöljer i lunchrummet. Boka sedan in en eller ett par kollegor, ta med papper och pennor, printa hypotes och scenarion och skissa på lösningsförslag tillsammans. Publicera slutligen er idé i vårt idéforum.

idegenerering

Hur genomför man då en designtimme? Ett exempel på upplägg är följande:

  • 10 min. Alla deltagare skissar så många idéer de kan under 10 minuter, gärna 10 stycken per person. Tänk kvantitet och skissa så många idéer som möjligt. Om ni vill kan ni använda följande mall eller helt enkelt blanka A4. Om ni fastnar kan man tänka på en magisk tjänst, en metafor, en motsats, den sämsta idén eller den bästa idén.
  • 10 min. Presentera idéerna för varandra.
  • 10 min. Gruppera idéer utifrån logiska grupper. Är det något som skiljer skisserna åt eller något som hör ihop?
  • 20 min. Prioritera och förfina idéer. Välj de idéer som bäst stödjer behovet genom att stämma av mot hypotes och scenarion och ta fram ny skiss.
  • 10 min. Publicera skiss. Skriv en kortfattad text, ta en bild och publicera på idéforum.

Behöver ni mer inspiration, kika gärna på den här filmen. Alla som deltar skissar alltså samtidigt, men på olika håll i landet, och delar sedan sina idéer i vårt idéforum. Glöm inte att alla idéer är bra! Era skisser kommer användas som grund i utvecklingen av Cherry.

Om ni inte har tid att delta den 15 april, finns det möjlighet att skicka in era bidrag eller kommentera andras idéer fram till den 17 april!

  2 comments for “Designtimmen närmar sig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.