Nätverk för undervisning och stöd till Librisregistrerande bibliotek

Många nya bibliotek i hela landet blir Librisregistrerande bibliotek, de visar sitt bestånd i Libris. Nu är det framför allt folkbiblioteken som ansluter sig.

Libris biblioteksstöd svarar på frågor, tar emot ansökningar och slussar er in i Libris.

Vi bygger nu tillsammans med KB:s partnerbibliotek Sveriges depåbibliotek och lånecentral upp ett nätverk för stöd och undervisning i landet: Sveriges depåbibliotek. Folkbibliotekens samarbete i Libris.

Vi kommer att erbjuda kurser i Libriskatalogisering och introduktion till Librissystemen på KB och i landet. En  kurs på KB är planerad till mars och kommer att utannonseras.

Libris är ett samarbete! Tveka därför inte att ta kontakt med andra Librisbibliotek eller andra bibliotek på väg. Det ska vara enkelt att snabbt skicka iväg en fråga till någon kontaktperson. Kanske kan ni boka in en tid för rådgivning på något bibliotek i närheten.

Forskningsbiblioteken har varit med länge i Libris och kan bidra med sina erfarenheter. Folkbiblioteken tillför nya poster för medier där de har ett annat utbud än vad forskningsbiblioteken har. Det berikar Libris som nationell katalog.

I vår guide Registrera i Libris,  samlar vi information om vad det innebär att vara registrerande Librisbibliotek, här finns handledningar och manualer etc. Vi tipsar också om nätverk i landet.

Välkomna att kontakta oss.

  1 comment for “Nätverk för undervisning och stöd till Librisregistrerande bibliotek

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.