Nationella utvecklingslinjer

KB håller på att fasa ut projektmedelsmodellen för att ersätta den med nationella utvecklingslinjer som ska ge ett fokus på större och mer långsiktiga projekt. Förslag till utvecklingslinjer har samlats in, men även från annat håll. Förslagen har sett väldigt olika ut, en del är breda och sveper över större fält medan andra är mer specifika och detaljerade. Utvecklingslinjerna ska vara

  • aktuella och långsiktiga
  • har ett brett anslag
  • omfattar alla bibliotekstyper
  • bygger på samverkan

Den 21 maj arbetade Nationella referensgruppen i en workshop med att diskutera och prioritera förslagen. Resultatet har förts vidare till KB:s ledningsgrupp över sommaren. I september hamnar sedan frågan hos Nationella referensgruppen igen för att sedan beslutas av riksbibliotekarien och därmed tas med i KB:s budgetprocess inför 2015.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.