Presentationer från Alla pratar UX

Tack alla som deltog på konferensen Alla pratar UX. Nu finns presentationer ute:

UX für alle!Johan Berndtsson
UX – User Experience – är idag på allas läppar. De allra flesta VILL verkligen skapa produkter och tjänster som ger användarna en verkligt positiv upplevelse. UX är inte magi. Det handlar om att sätta upp tydliga mål, att förstå användarnas behov och drivkrafter, omsätta dessa till riktigt bra design, och sedan utveckla och förbättra. Det är inte svårt, men det kräver ett målorienterat och strukturerat arbetssätt.

Jävla skitsystemJonas Söderström
Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden – och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras.

Arbeta lean i en kreativ verksamhet – Katarina Lund
”I mångt och mycket handlar lean om att skapa värde och om att ständigt förnya sig. Där finns massor av paralleller med hur vi jobbar med kreativitet och innovation. Samtidigt kan det bli en krock mellan vår eftersträvan efter det förutsägbara när vi effektiviserar och det fria utforskandet av det vi inte ännu känner till som är så viktigt för kreativiteten.”

En skiss säger mer än tusen krav! Mårten Angner
Mårten menar att handritade skisser är ett av de viktigaste verktygen för att åstadkomma en effektiva kommunikation inom ett IT-projekt.

WS 1: Sluta gissa – börja testa! Jeanin Day och Sharon Lindberg
Fatta rätt beslut genom att börja användningstesta. Vi utforskar ett antal effektiva metoder för att utvärdera och förbättra digitala lösningar. Genom övningar och diskussioner får du praktisk kunskap om hur du involverar användare för att skapa världens bästa användarupplevelse.

WS 2: Designstrategi – Johanna Olander och Anna Berggren
Ställs du ofta inför frågorna: Vad ska vi göra och varför? Vilka värden ska prioriteras? Hur ska vi arbeta tillsammans på bästa sätt? Vad händer efter att vi har sjösatt tjänsten? I den här workshopen lär vi oss att bemästra gränslandet mellan hur organisationens mål möter och förenas med användarnas krav.

WS 3: Lean UX startup (Martins del) – Kristin Olofsson, Lina Westerling, Martin Christensen
Lean är en filosofi om/ett angreppssätt för hur man hanterar resurser på ett effektivt sätt inom produktutveckling. Det betonas att man inte kan tänka ut en hel produkt/tjänst, som är nyttig för användarna, i förväg. Istället gäller det att snabbt få ut en idé, sedan testa/utvärdera den, och utifrån lärdomarna modifiera och generera nya idéer.

allapratarux (3)

  10 comments for “Presentationer från Alla pratar UX

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.