Elib åter i Libris. Del 2

20 september, 2012 Christer

Som vi berättade i ett tidigare blogginlägg är kataloginformation om de digitala böcker (e-böcker och strömmande ljudböcker) som distribueras via Elib nu åter tillgänglig i Libris. Under våren och sommaren har delar av informationen gjorts tillgänglig via särskilda beståndsposter för Elib.

I ett uppföljande steg förs nu fullständig kataloginformation för de ca 5.000 e-böcker och digitala ljudböcker som distribueras via Elibs bibliotekskanal regelbundet över till Libris. Överföringar med ny, uppdaterad och borttagen information görs inledningsvis varje lördag. De bibliotek som så önskar kan givetvis också ta över posterna till sina lokala system.

Kataloginformationen är berikad med bland annat sammanfattningar och genrer. Elibs beståndsposter innehåller liksom tidigare uppgift om format och länkar dit personer med lånekort kan gå för att via Elib låna boken från sitt eget bibliotek, men beståndsposterna har nu även kompletterats med länkar för provläsning/provlyssning. Den information som finns i beståndsposterna syns tydligast om man väljer Elib som favoritbibliotek.

Elib i Libris
Elib AB

Filed under: LIBRIS tjänster,Metadata,Nationell katalog

Etiketter:,


Kategorier

Senaste kommentarer

Arkiv

Verktyg

Informationskanaler