Publit i Libris

13 september, 2012 Christer

KB/Libris har slutit avtal om överföring av kataloginformation (bibliografiska poster) för e-bokstitlar distribuerade av Publit. Det rör sig i första omgången om ungefär 1.500 titlar, och därefter veckovis med ny och uppdaterad information. Kataloginformationen är berikad med bland annat sammanfattningar, författarpresentationer och länkar till omslagsbilder.

Denna överenskommelse är ett led i arbetet med att kontinuerligt berika Libris med katalogposter för nyutgivet material, och utgör på så sätt ett komplement till bland annat Libris Förvärvsrutin och överföringen av förhandsinformation från Bokrondellen. De bibliotek som så önskar kan också ta över posterna till sina lokala system.

Publit i Libris
Publit.se

Filed under: LIBRIS tjänster,Metadata,Nationell katalog

Etiketter:,


Kategorier

Senaste kommentarer

Arkiv

Verktyg

Informationskanaler