Ny ansvarig för Deweyfrågor

6 september, 2012 Harriet Aagaard

Jag började 20/8 som ansvarig för Dewey och annan klassifikation på KB med placering på Libris. Magdalena Svanberg har bytt arbetplats och jag efterträder henne. Deweyprojektet är avslutat och i höst fortsätter arbetat med att skapa en fungerande organisation för Dewey. Bibliotek som använder Dewey ska få möjlighet till inflytande. Deweysystemet uppdateras av The Dewey Editorial Committée i USA och en viktig del i den Svenska Deweyredaktionens arbete är att översätta tillräckligt mycket av Dewey till svenska så att det fungerar för svenska bibliotek.

12-16 november ska jag tillsammans med Pia Leth hålla en veckolång kurs i Dewey. På min tidigare arbetsplats, Stockholms stadsbibliotek, har jag inte haft möjlighet att sätta mig in i Deweysystemet på djupet, så det blir en utmaning!

Harriet Aagaard

Filed under: Metadata

Etiketter:,


Kategorier

Senaste kommentarer

Arkiv

Verktyg

Informationskanaler