Rapport från SVUC

Varje år träffar vi våra skandinaviska kollegor på nationalbiblioteken och pratar om och diskuterar kring gemensamma frågor, vi kallar det SVUC-möten. Ursprungligen handlade SVUC mestadels om  att  dela poster mellan länderna. Nu har samarbetet utvecklats till ett väldigt effektivt, nyttigt och trevligt sätt att utbyta erfarenheter kring alla de frågor vi har gemensamt vad gäller nationella bibliotekssystem.

I år träffades vi i Trondheim. Under en och en halv dag informerade vi varandra om utvecklingen i våra länder vad gäller projekt, vad vi har på gång och vilka utmaningar vi står inför. Vi fick rapporter om Norges och Bibsys arbete med nytt bibliotekssystem, om Bibframe-projektet och det senaste vad gäller Ting i Danmark, om Finlands arbete med sitt nationella digitala bibliotek m.m. Från Sverige rapporterade vi om vårt arbete med utvecklingen av nytt katalogsystem, om arbetet med öppen data, om  nationalbibliografisk plan och om vad som är på gång med länkserverarbetet.

2013 träffas vi i Köpenhamn!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.