Än en gång om TPB, DAISY och Libris

8 maj, 2012 Christer

Vi berättade i ett tidigare blogginlägg att det sedan slutet av februari finns ungefär 90.000 katalogposter för TPB:s (Talboks- och punktskriftsbibliotekets) DAISY-talböcker i Libris. Vi berättade då också om planerna på att successivt berika posterna med bland annat ämnesord.

Vi har nu kommit en god bit på väg med detta arbete. Libris uppdateras varje vecka med katalogposter för nya talbokstitlar.  Posterna berikas också regelbundet med dels TPB:s ämnesord (t.ex. Deckare, Fantasy, Talbok för lästräning), dels ämnesrubriker som har genererats från SAB-klassning. I ett uppföljande steg räknar vi med att kunna komplettera med bland annat auktoritetskontrollerade namnformer.

Filed under: Metadata,Nationell katalog

Etiketter:,


Kategorier

Senaste kommentarer

Arkiv

Verktyg

Informationskanaler