Hur kan vi göra innehållet bättre för våra användare?

23 februari, 2012 Marja Haapalainen

Gästbloggare Maria Ekendahl, projektledare på Stockholms stadsbibliotek

Under 2012 driver Stockholms stadsbibliotek tillsammans med Libris ett projekt som kallas för Bättre användarupplevelse i bibliotekens digitala kanaler. Projektet ska sammanställa och presentera användarnas behov av innehåll i digitala bibliotekstjänster, bland annat genom att utgå från den så kallade effektkartläggning som Stockholms stadsbibliotek gjort och andra målgruppsundersökningar från Libris och det tidigare projektet Öppna bibliotek. Behoven ska matchas mot en kartläggning av de informationsmängder som biblioteken förfogar över eller skulle kunna använda sig mer av i framtiden. Kartläggningen av användarbehov och informationsmängder görs under våren, och under hösten kommer projektet att lyfta fram slutsatser och ta fram förslag på kommande utvecklingsinsatser baserat på kartläggningen. Ett syfte med kartläggningen är också att ge en bild av vilka användarbehov som berör den lokala, regionala eller nationella nivån och hur nivåerna skulle kunna samverka för att få ut mest effekt av de resurser man lägger på innehållsarbete. Stockholms stadsbibliotek driver samtidigt med detta projekt ett liknande arbete med fokus på barns och ungas behov tillsammans med Barnens Bibliotek.

Maria Ekendahl, projektledare, Stockholms stadsbibliotek.
maria.ekendahl@stockholm.se eller 076 – 123 11 27

PS. Det hålls en workshop under Libris inspirationsdagar öppen för alla intresserade! DS.

Filed under: Utveckling

Etiketter:,


Kategorier

Senaste kommentarer

Arkiv

Verktyg

Informationskanaler