Vitaminprojektet – statusrapport

23 november, 2011 Maria Kadesjö

Vi har tidigare berättat om Vitaminprojektet – ett posttillskott för katalogisatörer här på bloggen och här kommer en statusrapport över vad som hänt sedan sist.

Under hösten har katalogisatörer från olika bibliotek runt om i landet testat Metasökingångarna. Testet bestod i att under en tidsperiod (2 veckor) endast använda samsökningstjänsten Metaproxy för postimport och sedan rapportera resultatet till oss. Vi bad även om tips på kompletterande remotekällor.

Våra testare rapporterade att det rådde brist på en hel del typer av poster: bland annat barnböcker på andra språk, utländska ljudböcker och poster på asiatiska språk. Vi satte då igång ett intensivt arbete med att leta upp fler källor och göra dem sökbara i systemet. Systemet har även utökats med två nya sökingångar, Metasök 4 som har en folkbiblioteksinriktning med poster i UTF-8 och Metasök 5 som är en specialingång för asiatiskt material.
Lista över vilka databaser som idag ingår i de olika Metasökingångarna.

Vi har även arbetat med att förbättra prestandan och metaproxyprogramvaran har uppgraderats till den senaste versionen

Under nästa år planerar vi ett projekt tillsammans med utvecklaren av programvaran för att ytterligare optimera tjänsten.

Filed under: LIBRIS tjänster,Okategoriserade

Etiketter:,


Kategorier

Senaste kommentarer

Arkiv

Verktyg

Informationskanaler