KB söker projektledare till Libris-enheten

27 maj, 2011 Maria Kadesjö

KB söker projektledare till Libris-enheten

Sista ansökningsdag är 19 juni 2011
Diarienummer: 141-KB644-201

Arbetsuppgifter

Som projektledare på enheten arbetar du med tvärfunktionella team för att säkra att projekten har en helhetsbild och sätter användarupplevelsen i centrum.

Vi söker dig som har förmåga att vara lyhörd samt engagera och motivera medarbetarna i din projektgrupp. Du är en person som kan driva projekten framåt och en vilja till att utvecklas och delar med dig av detta till andra.

Då vi till stor del bedriver egenutveckling ska du ansvara för och driva utvecklingsprocessen med allt från användarreseach, interaktionsdesign, utveckling och driftssättning av system och tjänster. Det kan även bli fråga om implementering av kommersiella system eller open source lösningar. Vi arbetar med agila metoder och ett iterativt arbetssätt.

Du skall kunna kommunicera uppnått resultat till interna och externa intressenter.

Kvalifikationskrav

  • Akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, systemvetenskap, eller liknande.
  • Erfarenhet av projektledning

Meriterande är

  • Erfarenhet av samarbeten med konsulter
  • Erfarenhet av SCRUM och/eller agila utvecklingsmetoder
  • Kunskap i interaktionsdesign/MDI

Erfarenhet av informationsförsörjningssektorn.

Personliga egenskaper

Vi vill att du som person är drivande, initiativ- och ansvarstagande, social och prestigelös. Du måste ha god kommunikationsförmåga både i tal och i skrift, på såväl svenska som engelska. Du behöver också ha intresse och fallenhet för att arbeta med idéutveckling i team, och driva dessa framåt för att bidra till utvecklingen. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Om KB

Kungliga biblioteket (KB) är Sveriges nationalbibliotek och nationalarkiv för audiovisuella medier. De huvudsakliga uppgifterna för myndigheten är att samla in, beskriva, bevara och tillhandahålla svenskt tryckt och audiovisuellt material, samordna informationsförsörjningen till högre utbildning och forskning samt vara ett forskningsbibliotek, främst inom humaniora och samhällsvetenskap. På myndigheten arbetar 380 personer.

Från 1 januari 2011 vidgades KB:s uppdrag genom ett nytt uppdrag för nationell bibliotekssamverkan.  KB befinner sig i ett dynamiskt skede där övergången från analogt, fysiskt material till digitalt påverkar både verksamhet och vägval för framtiden.

Avdelningen för Nationell samverkan har som uppdrag att förbättra och effektivisera informationsförsörjningen till högre utbildning och forskning och att samordna biblioteksutvecklingen på nationell nivå. Libris-enheten ansvarar för utveckling och drift av ett antal nationella system för informationssökning och informationsförsörjning. Störst är söktjänsten LIBRIS (http://libris.kb.se). Från 2011 har KB i uppdrag att samordna de offentliga biblioteken och driva på utvecklingen. En stor del av det nya uppdraget riktar sig mot folkbiblioteken och deras behov av system och tjänster.

Varaktighet

Tillsvidareanställning, med sex månaders provtjänstgöring som ingång. KB erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi vill ge lika möjligheter för alla och värdesätter jämlikhet och mångfald i vår verksamhet.

Kontaktpersoner
Maria Hedenström, Enhetschef, 010-7093601
Martin Malmsten, Utvecklingschef, 010-7093615
Mia Selin, HR-specialist, 010-709 31 35

Fackliga kontaktpersoner
Märta Forsberg, ST-KB 428, 010-709 30 00
Karolin Engdahl, SACO-KB, 010- 709 30 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2011-06-19 märkt med diarienummer 141-KB644-201 till registrator@kb.se eller till: Kungliga biblioteket, Registratur, Box 5039, 102 41 Stockholm.

Filed under: Utveckling

Etiketter:


Kategorier

Senaste kommentarer

Arkiv

Verktyg

Informationskanaler