SVUC – Scandinavian Virtual Union Catalogue

14 april, 2011 Maria Kadesjö

Maria H, Kristin, Christer och jag är nyss hemkomna från SVUC-möte i Reykjavik. SVUC (Scandinavian Virtual Union Catalogue) var från början ett skandinaviskt samarbetsprojekt med målet att utbyta metadata mellan de skandinaviska samkatalogerna. SVUC-överenskommelsen blev klar i slutet av 2003 och länderna har fortsatt att träffas årligen för att utbyta information. Sverige och Maria Hedenström är ordförande.

I år var Island värdar och vi träffades i ett mycket blåsigt Reykjavik. I år var söksystem det stora temat för vårt möte. Både Island (Landskerfi bókasafna) och Finland (Nationalbiblioteket) är mitt upp i arbetet med implementering av Primo (från Exlibris). Bibsys i Norge har upphandlat WMA (Web Scale Management Service) från OCLC och beräknar ha systemet i drift i början av 2013. Nasjonalbiblioteket i Norge berättade att den Norska nationalbibliografin är from 1 januari 2011 överflyttad till Bibsys. Danmark (Dansk BiblioteksCenter) arbetar med sin nya biblioteksplattform, Open Library Strategy, med syftet att omvandla de system de har i dag till att bättre passa in i deras framtida infrastruktur.

Från Sverige rapporterade vi om vårt arbete med det utökade uppdraget och framför allt med arbetet med en plan för en nationell katalog.

Nästa år träffas vi Trondheim, Norge!

Filed under: Omvärld

Etiketter:,


Kategorier

Senaste kommentarer

Arkiv

Verktyg

Informationskanaler