Måste även folkbiblioteken använda Dewey?

18 mars, 2011 Christer

KB och flera andra forskningsbibliotek har från och med årsskiftet gått över till att använda Dewey decimalklassifikation (DDK) i LIBRIS. Samtidigt kommer förfrågningar om LIBRIS-anslutning från allt fler folkbibliotek. Se tidigare blogginlägg om t.ex. Nationell katalog och värmlandsbiblioteken.

Frågan inställer sig då naturligt: måste även folkbiblioteken gå över till Dewey? Det enkla svaret är Nej! Det är upp till varje LIBRIS-bibliotek att själv avgöra vilket klassifikationssystem man vill använda – det går fortfarande lika bra med SAB eller något annat system. Vid postöverföring till lokala system (och till LIBRIS webbsök) kan man också få med SAB-koder som maskinellt har genererats från en Deweykod som har registrerats i katalogposten.

Filed under: Metadata,Nationell katalog

Etiketter:,


Kategorier

Senaste kommentarer

Arkiv

Verktyg

Informationskanaler