Reflektion från Uppsala universitetsbibliotek, pilotbibliotek för LOPAC

3 februari, 2011 Kristin

LIBRIS är Uppsalas nya katalog

Gästbloggare: Cecilia Natvig, Uppsala universitetsbibliotek

Som del av projektgruppen i LIBRIS som lokal OPAC kändes steget att gå vidare med LOPAC-lightversionen relativt enkelt. Att kunna utnyttja LIBRIS användarvänliga gränssnitt (facetter, ”Menade du?”, etc.) för vår bibliotekskatalog samt att, med ett klick, kunna utvidga sökningen till hela det nationella LIBRIS-beståndet är ett lyft för våra användare.

Flera studenter och forskare har redan uttryckt sig positivt till det faktum att de nu befinner sig i ett och samma gränssnitt när de söker bland tryckta och elektroniska böcker och tidskrifter inom och utanför bibliotekets samlingar. En extra bonus är även att de användare som börjar sin sökning från LIBRIS startsida erbjuds en direkt koppling till Uppsala universitetsbiblioteks beställningsfunktion. Detta stödjer approachen att ”tillgängliggöra våra resurser för våra användare där de befinner sig”.

Lycka till med implementeringen av fler LOPAC-bibliotek!

Filed under: LIBRIS tjänster,Utveckling

Etiketter:,


Kategorier

Senaste kommentarer

Arkiv

Verktyg

Informationskanaler