Konferenser på ingång

21 januari, 2010 Kristin

Nytt år, nya termin och nya konferenser på ingång.

En konferens vi alltid brukar delta i är ELAG (European Library Automation Group). Dels är det en väldigt trevlig konferens i lagom format, trevliga människor, lagom informell med en liten touch åt icke-konferens (utan att vara det) med presentationer men också mycket workshops och en session med mer eller mindre spontana lightening talks på 5-10 minuter. Dels tar den upp ständigt aktuella ämnen för oss som håller på med system, utveckling, kataloger…med en tendens åt det tekniska hållet utan att bli tekniknördig. I år hålls konferensen 9-11 juni i Helsingfors. Pricka in det i almanackan och kom. Rekommenderas!

Just nu är det även Call for proposals. Kom gärna med förslag på en presentation eller en workshop!
Den officiella webbplatsen för konferensen är hittar du på adressen http://elag2010.nationallibrary.fi/

Anders Söderbäck ska medverka i Kunnskapsorganisasjonsdagene 2010 i Oslo, 28-29 januari. Anders ska prata om semantisk webb på biblioteket.

Och till sist ska Martin Malmsten vara Keynote speaker på emtacl10 (emerging technologies in academic libraries) i Trondheim, 26-28 april. Rubriken på Martins framförande är ”Why Cultural Institutions Should Care About Linked Data – a Case for Openness”.

Man kan misstänka att detta inte är allt. Nya djärva presentationer och konferenser brukar alltid dyka upp!

Filed under: Omvärld

Etiketter:, ,


Kategorier

Senaste kommentarer

Arkiv

Verktyg

Informationskanaler