… och så har vi BibCampat lite…

Pedagogen
Pedagogen

Henrik och jag är på väg hem från årets BibCamp 2009, Sveriges trevligaste icke-konferens, som i år hölls på Pedagogen i Göteborg.

En av reglerna för en icke-konferens är att alla förväntas deltaga aktivt. I år skulle alla deltagare hålla en blixtpresentation. Dessutom tryckte vi in ett par gruppdiskussioner om publiceringssystem och söksystem.

Så nu har vi pratat om bokomslag som styrs av Wii-konsoler. Den GOOPAC (önskedröm om OPAC i Google-dräkt) Jonas Barck gjorde en dummy av 2004 – konstaterades (med en suck och ett skratt) att inte mycket har hänt sedan då. Statistiska språkmodeller à la Henrik som skulle kunna användas som stavningsstöd i olika tjänster. Och cirka 25 fler givande presentationer.

Alla deltagare hade i läxa, att inför konferensen lista (helst 30) bra tjänster på nätet. Vill man få inspiration hittar ni dessa under deltagarnas bloggar på bibcamp.org

Vill ni få kvasi-konferensen på twitter – #bibcampGBG09. Och så lite trevliga icke-konferensfoton.

Var ska vi vara nästa år?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *