Skapa innovativa designlösningar

20 september, 2008 Johanna Olander

På konferensen ”From Business to Buttons” deltog jag och Kristin i en workshop som hölls av Kim Lenox från Adaptive Path. Workshopen handlade om att utforska olika interaktionsdesign metoder för att utveckla och anpassa den egna designprocessen utifrån varje enskilt projekt. Ofta väljer man redan beprövade verktyg i designarbetet, fastän man arbetar med projekt av helt olika karaktär. För att ta fram kreativa och innovativa lösningar presenterade Kim en uppsjö metoder, tekniker och verktyg och delade med sig av sin egen formula över hur man väljer ut metoder utifrån projektets unika kontext.

Med inspiration från Kims verktygslåda fogade jag samman hennes metoder med vår designprocess. Resultatet blev något svengelskt, men ändå väldigt översiktligt. Praktiskt att ha när man behöver uppslag på tekniker och metoder till nya projekt.

Om man vill ha vägledning i att välja metod kan man kolla Kims photostream på flickr. Här finns alla metoder dokumenterade.

Filed under: Utveckling

Etiketter:, , ,


Kategorier

Senaste kommentarer

Arkiv

Verktyg

Informationskanaler