JSON

10 september, 2008 Henrik

För att undvika den i mitt tycke något konstlade debatten om XML och JSON kan vi meddela att LIBRIS numera även har stöd det sistnämnda formatet. Detta i vårt nyligen lanserade lättvikts-API, Xsearch. De metadataelement som används (title, creator, publisher, etc.) är hämtade från Dublin Core-formatet.

JSON är ett mycket enkelt, rättframt och läsbart sätt att tagga upp data, som dessutom är väldigt smidigt att använda i JavaScript-baserade webbtillämpningar. Dublin Core i sin tur är ett mycket använt metadataformat, och vi tror att dessa två i kombination kan utgöra ett bra alternativ till alla som inte vill lära sig MARC-XML.

Exempel: URL:en http://libris.kb.se/xsearch?query=metadata&format=json ger de tio högst rankade träffarna på sökningen ”metadata”, i just JSON-format.

Filed under: Utveckling

Etiketter:, , , ,


Kategorier

Senaste kommentarer

Arkiv

Verktyg

Informationskanaler